מגמת פיזיקה- 5 יח"ל

על המגמה (מידע כללי)
לימודי הפיזיקה תורמים באופן משמעותי לפיתוח חשיבה מדעית ומקנים מיומנויות לניתוח ולפתרון בעיות, גמישות מחשבתית וראיה מערכתית.
מגמת פיזיקה מקנה יתרונות במסלולים מסוימים בשירות הצבאי, משום שצה"ל מכיר בפוטנציאל ובכישורים של בעלי בגרות בפיזיקה ומציע להם מגוון רחב של תפקידים מעניינים ומאתגרים.
לבעלי בגרות בפיזיקה יתרון בהשכלה הגבוהה. הם מקבלים בונוס מוגדל בטכניון ובפקולטות להנדסה ולמדעים באוניברסיטאות השונות. יש תחומי לימוד רבים שבהם רקע בפיזיקה מהווה יתרון בתהליך הקבלה ובמהלך הלימודים עצמם.
יש מסלולים שבהם בגרות בפיזיקה ברמת 5 יח"ל אף מקנה פטור מהבחינה הפסיכומטרית.
בחלק מן הפקולטות הבגרות בפיזיקה היא תנאי לקבלה!
לימודי פיזיקה בתיכון מרחיבים מאוד את "חלון ההזדמנויות" בעתיד ופותחים דלתות לתחומי לימוד ועיסוק רבים ומגוונים, לאו דווקא בפיזיקה, כגון: תעשיית המחשבים וההיי טק; רפואה; אלקטרואופטיקה; ביופיזיקה; ביוטכנולוגיה; הנדסה; גיאופיזיקה; תקשורת והעברת נתונים; אבחון ופיתוח מכשור רפואי; איכות הסביבה ועוד.

מה לומדים?
נושאי הלימודים הם מכניקה, חשמל ומגנטיות וקרינה וחומר: אופטיקה, גלים ופיזיקה מודרנית.
במהלך הלימוד במגמה התלמידים עובדים באופן שוטף במעבדה ומבצעים ניסויים.
בחינת הבגרות במכניקה היא בסוף י׳׳א (30%)
בחינת הבגרות בחשמל בסוף י"ב (25%)
בחינה מעשית במעבדה בסוף י׳׳ב (15%) ובקרינה וחומר בחינה פנימית (30%).
מעבדת הפיזיקה בביה"ס מצוידת במיטב החידושים הטכנולוגיים, כולל: מערכות מדידה ממוחשבות, ציוד הדגמה מהמתקדמים בארץ ומחשבים חדישים.
שיטות הלימוד הנהוגות במגמת פיזיקה הן חדשניות ושמות דגש רב על פיתוח דרכי חשיבה.

למי מתאים?
תלמידים ותלמידות טובים וסקרנים שאוהבים מדע

תנאי קבלה
התלמידים המתאימים למגמת פיזיקה הם אלה המתעניינים במדע ואוהבים את המקצוע.בנוסף לכך עליהם ללמוד מתמטיקה ברמה של 5 יח"ל בציון של 75 ומעלה או ברמה של 4 יח"ל בציון של 90 ומעלה, אשר תפקודם תקין וממוצע ציוני התעודה הכללי הינו 85.

צוות המגמה
בוריס באם (רכז המגמה), איל נבון, ניר גולדהירש.

מבנה התכנית

כל תלמיד מחוייב בשעות אישיות ובשעות קבוצתיות

שנתון שעות אישיות שעות קבוצתיות במסלול מצויינות
י׳
60
9
מעל 60 אישיות, מעל 9 קבוצתיות
י״א
30
26
60 אישיות, 26 קבוצתיות
י״ב
26
60 אישיות, 26 קבוצתי

ניצוץ החקר

צוות מוביל: דבי זהבי, מרכזת, ד"ר עדי אהרון, רותם גל.

מורים בצוות בשנת תשפ"ב : אידו רונן, אסיה, אליאורה פרידמן, רן שטיין, רוני טוביאס, ליהי גולדשמיד, ענת רוזנווסר.

הקורס "ניצוץ החקר" ייחודי בכיתות י' בתיכון כצנלסון ונוצר כמענה לצורך בלימוד מיומנויות של המאה ה- 21 כבסיס להצלחה בלימודים התיכוניים והלאה.

סקרנות מובילה לחקר: תלמידים מתנסים בחוויית הסקרנות ובמיומנויות חקר סביב נושא מרכז (כמו חינוך פיננסי, מנהיגות, מגדר, אנרגיה, הבדלים בין דוריים, איכות הסביבה ועוד) שנבחר על ידי המורה המנחה את הקורס.

הבנת תהליך החקר מתחיל בשאילת שאלה ועובר דרך חיפוש מקורות אקדמיים ובחינתם לפי קריטריונים מדעיים, היכרות עם שיטות מחקר איכותניים וכמותיים ועד להתנסות בכתיבה אקדמית שמתבססת על הנלמד בשיעורי עברית (כתיבה ממזגת). אנו מדגישים גם מיומנויות "רכות" כמו עבודה שיתופית, פיתוח יכולת תכנון ועמידה בלוח זמנים, יכולת לבחון תהליכים באמצעות רפלקציה, משוב עמיתים והצגת תוצרים (עמידה בפני קהל) שמיועדים לפתח את התלמידים כלומדים עצמאיים.

הקורס הוא בסיס לבחירה של מגמות לימוד בכיתה י"א כולל אפשרות לכתיבת עבודת גמר ברמה של 5 יח"ל.