מגמת תקשורת- 5 יח"ל

על המגמה (מידע כללי)
תקשורת היא האמצעי הנפוץ ביותר להיות במגע עם המציאות שלנו היום. במגמת תקשורת תלמידים מאמצים חשיבה ביקורתית על כל מה שקורה בכל המסכים שבחיינו, אם כי הם גם נהנים מכל החיובי. אנחנו צופים בסרטים, מפיקים בעצמנו סרטים, קליפים, סיפורים בתמונות, סרטוני טיק טוק וכרזות חברתיות. במגמה לומדים לצלם, לערוך, לראיין ולהתבונן במציאות הפוליטית מנקודת מבט תקשורתית. במסגרת המגמה מתקיימים סיורים למערכות חדשות, לאולפני טלוויזיה, למערכות עיתונים ועוד.
במהלך כיתות י'-יא' כל המטלות שייכות להערכה חלופית, רק בכיתה יב' נבחנים התלמידים בבחינת בגרות עם סרט הגמר ועם בחינה עיונית כתובה.

מה לומדים?
בכיתה י' לומדים על פרסומות, קליפים, סטריאוטיפים ועוד תיאוריות בסיסיות של מקצוע התקשורת. בכיתות יא'- יב' לומדים על תקשורת ודמוקרטיה, על זכויות בסיס כגון הזכות לשם הטוב ולפרטיות, אתיקה עיתונאית ועוד. בשכבת יב' התלמידים ילמדו פרק שלם העוסק בניו מדיה (מדיה חדשים). בחלק המעשי לומדים לצלם, לערוך, לבצע תחקיר, לראיין, לספר סיפור בתמונות ולעבוד בצוות עם אחריות קבוצתית ואישית.

למי מתאים?
המגמה מתאימה לתלמידים סקרנים, המתעניינים במציאות החברתית והפוליטית שסביבנו, והמעוניינים ללמוד על מאחורי הקלעים של התקשורת

תנאי קבלה
מבחן כתוב, מבחן מצולם וראיון אישי

צוות המגמה
רכזים: דניאל יופה ורועי שחר, צריך להוריד את סימונה וסרמן. צוות המורים: להוריד את נתן קביליס, יאיר אלון ויולית פז. יש להוסיף את רועי רז, מיכל רוזן ושיאל נובוקובסקי

מבנה התכנית

כל תלמיד מחוייב בשעות אישיות ובשעות קבוצתיות

שנתון שעות אישיות שעות קבוצתיות במסלול מצויינות
י׳
60
9
מעל 60 אישיות, מעל 9 קבוצתיות
י״א
30
26
60 אישיות, 26 קבוצתיות
י״ב
26
60 אישיות, 26 קבוצתי

ניצוץ החקר

צוות מוביל: דבי זהבי, מרכזת, ד"ר עדי אהרון, רותם גל.

מורים בצוות בשנת תשפ"ב : אידו רונן, אסיה, אליאורה פרידמן, רן שטיין, רוני טוביאס, ליהי גולדשמיד, ענת רוזנווסר.

הקורס "ניצוץ החקר" ייחודי בכיתות י' בתיכון כצנלסון ונוצר כמענה לצורך בלימוד מיומנויות של המאה ה- 21 כבסיס להצלחה בלימודים התיכוניים והלאה.

סקרנות מובילה לחקר: תלמידים מתנסים בחוויית הסקרנות ובמיומנויות חקר סביב נושא מרכז (כמו חינוך פיננסי, מנהיגות, מגדר, אנרגיה, הבדלים בין דוריים, איכות הסביבה ועוד) שנבחר על ידי המורה המנחה את הקורס.

הבנת תהליך החקר מתחיל בשאילת שאלה ועובר דרך חיפוש מקורות אקדמיים ובחינתם לפי קריטריונים מדעיים, היכרות עם שיטות מחקר איכותניים וכמותיים ועד להתנסות בכתיבה אקדמית שמתבססת על הנלמד בשיעורי עברית (כתיבה ממזגת). אנו מדגישים גם מיומנויות "רכות" כמו עבודה שיתופית, פיתוח יכולת תכנון ועמידה בלוח זמנים, יכולת לבחון תהליכים באמצעות רפלקציה, משוב עמיתים והצגת תוצרים (עמידה בפני קהל) שמיועדים לפתח את התלמידים כלומדים עצמאיים.

הקורס הוא בסיס לבחירה של מגמות לימוד בכיתה י"א כולל אפשרות לכתיבת עבודת גמר ברמה של 5 יח"ל.