על המגמה (מידע כללי)
תקשורת היא האמצעי הנפוץ ביותר להיות במגע עם המציאות שלנו היום. במגמת תקשורת תלמידים מאמצים חשיבה ביקורתית על כל מה שקורה בכל המסכים שבחיינו, אם כי הם גם נהנים מכל החיובי. אנחנו צופים בסרטים, מפיקים בעצמנו סרטים, קליפים, סיפורים בתמונות, סרטוני טיק טוק וכרזות חברתיות. במגמה לומדים לצלם, לערוך, לראיין ולהתבונן במציאות הפוליטית מנקודת מבט תקשורתית. במסגרת המגמה מתקיימים סיורים למערכות חדשות, לאולפני טלוויזיה, למערכות עיתונים ועוד.
במהלך כיתות י'-יא' כל המטלות שייכות להערכה חלופית, רק בכיתה יב' נבחנים התלמידים בבחינת בגרות עם סרט הגמר ועם בחינה עיונית כתובה.
מה לומדים?
בכיתה י' לומדים על פרסומות, קליפים, סטריאוטיפים ועוד תיאוריות בסיסיות של מקצוע התקשורת. בכיתות יא'- יב' לומדים על תקשורת ודמוקרטיה, על זכויות בסיס כגון הזכות לשם הטוב ולפרטיות, אתיקה עיתונאית ועוד. בשכבת יב' התלמידים ילמדו פרק שלם העוסק בניו מדיה (מדיה חדשים). בחלק המעשי לומדים לצלם, לערוך, לבצע תחקיר, לראיין, לספר סיפור בתמונות ולעבוד בצוות עם אחריות קבוצתית ואישית.
למי מתאים?
המגמה מתאימה לתלמידים סקרנים, המתעניינים במציאות החברתית והפוליטית שסביבנו, והמעוניינים ללמוד על מאחורי הקלעים של התקשורת
תנאי קבלה
מבחן כתוב, מבחן מצולם וראיון אישי
צוות המגמה
רכזים: דניאל יופה ורועי שחר, צריך להוריד את סימונה וסרמן. צוות המורים: להוריד את נתן קביליס, יאיר אלון ויולית פז. יש להוסיף את רועי רז, מיכל רוזן ושיאל נובוקובסקי