מגמת תקשורת- 5 יח"ל

על המגמה (מידע כללי)
תקשורת היא האמצעי הנפוץ ביותר להיות במגע עם המציאות שלנו היום. במגמת תקשורת תלמידים מאמצים חשיבה ביקורתית על כל מה שקורה בכל המסכים שבחיינו, אם כי הם גם נהנים מכל החיובי. אנחנו צופים בסרטים, מפיקים בעצמנו סרטים, קליפים, סיפורים בתמונות, סרטוני טיק טוק וכרזות חברתיות. במגמה לומדים לצלם, לערוך, לראיין ולהתבונן במציאות הפוליטית מנקודת מבט תקשורתית. במסגרת המגמה מתקיימים סיורים למערכות חדשות, לאולפני טלוויזיה, למערכות עיתונים ועוד.
במהלך כיתות י'-יא' כל המטלות שייכות להערכה חלופית, רק בכיתה יב' נבחנים התלמידים בבחינת בגרות עם סרט הגמר ועם בחינה עיונית כתובה.

מה לומדים?
בכיתה י' לומדים על פרסומות, קליפים, סטריאוטיפים ועוד תיאוריות בסיסיות של מקצוע התקשורת. בכיתות יא'- יב' לומדים על תקשורת ודמוקרטיה, על זכויות בסיס כגון הזכות לשם הטוב ולפרטיות, אתיקה עיתונאית ועוד. בשכבת יב' התלמידים ילמדו פרק שלם העוסק בניו מדיה (מדיה חדשים). בחלק המעשי לומדים לצלם, לערוך, לבצע תחקיר, לראיין, לספר סיפור בתמונות ולעבוד בצוות עם אחריות קבוצתית ואישית.

למי מתאים?
המגמה מתאימה לתלמידים סקרנים, המתעניינים במציאות החברתית והפוליטית שסביבנו, והמעוניינים ללמוד על מאחורי הקלעים של התקשורת

תנאי קבלה
מבחן כתוב, מבחן מצולם וראיון אישי

צוות המגמה
רכזים: דניאל יופה ורועי שחר
צוות המורים רועי רז, מיכל רוזן-ישראל ושיאל נובוקובסקי

מבנה התכנית

כל תלמיד מחוייב בשעות אישיות ובשעות קבוצתיות

שנתון שעות אישיות שעות קבוצתיות במסלול מצויינות
י׳
60
9
מעל 60 אישיות, מעל 9 קבוצתיות
י״א
30
26
60 אישיות, 26 קבוצתיות
י״ב
26
60 אישיות, 26 קבוצתי

מיומנויות המאה ה-21

מיומנויות המאה ה-21

מרכזות המקצוע: דבי זהבי, רותם גל

מקצוע "מיומנויות המאה ה – 21" הוא ייחודי בתיכון כצנלסון ונלמד בכל כיתות י' במסגרת השכלה כללית. המקצוע מאפשר להתנסות במיומנויות חשיבה וכישורים הנדרשים לתלמידים בעידן הדיגיטלי תוך כדי למידה חוויתית. הוא מחולק ליחידות לימוד לאורך השנה שכוללות מיומנויות חקר, שימושי מחשב מתקדמים, פרזנטציה וחינוך פיננסי.

ביחידת הלימוד "מיומנויות חקר" תלמידים מתנסים במיומנויות של חקר כמו חיפוש מקורות אקדמיים במאגרי מידע דיגיטליים, ניסוח שאלות חקר, היכרות עם טקסטים אקדמיים וכללים לכתיבה אקדמית שכולל רישום מקורות וביבליוגרפיה. 

יחידת הלימוד "חינוך פיננסי" עוסקת בנושאים כמו חיסכון, בנקים, פרסום וצריכה בגיל הנעורים ונלמדת באמצעות כלים חווייתיים. 

יחידת "בינה מלאכותית" אשר פותחה באופן ייחודי עוסקת בשימוש אחראי ואתי בכלי בינה מלאכותית.  

יחידת "שימושי מחשב מתקדמים" (כמו גוגלפורמס, אקסל והכנת מצגות) מלווים את התלמידים בעבודתם לאורך השנה.

הלמידה לאורך כל היחידות, מתמקדת בפיתוח מיומנויות נוספות כמו חשיבה ביקורתית, הסקת מסקנות ורפלקציה.  

אנו שמים דגש גם על מיומנויות "רכות" כמו עבודה שיתופית, עמידה בלוח זמנים, ויכולת לבחון תהליכי עבודה על-מנת להוביל את התלמידים ללמידה-עצמית ועצמאית.