יובל גדיש

יובל גדיש

בוגר מחזור כז  

  נולד   10.02.1956

  נפל  כח תשרי תשמ"א  (08.10.1980)

בן זיוה ויריב, נולד ביום כ"ח בשבט תשט"ז (10.2.1956) בקבוצת יזרעאל. בגיל צעיר עבר עם הוריו למושב עין-ורד שבשרון. הוא התחיל את לימודיו בבית-הספר היסודי האזורי בתל-מונד, ואחרי שמונה שנות לימוד עבר לבית-הספר התיכון על-שם כצנלסון בכפר-סבא והשלים לימודיו התיכוניים במגמה ריאלית.

יובל התגייס באוגוסט 1974, עבר קורס קדם-טיס וקורס טיס-מכין וביולי 1975 הועלה לדרגת רב"ט. עבר קורס צניחה ובסוף 1975 הועלה לדרגת סמל. הוא המשיך במסלול לימודיו בבית-הספר לטיס וסיימו בהצלחה. במארס 1976 הועלה לדרגת סג"ם וכעבור שנה הועלה לדרגת סגן. מפקדיו ציינו אותו כ"קצין מסור ואחראי, בעל רצון וגישה חיובית לעבודתו".

באוגוסט 1977 התחיל לשרת בצבא הקבע. התחתן ובנה ביתו בראשון-לציון, שם נולדו בנו ובתו. הוא שירת בטייסת מסוקים ומפקדיו שיבחו אותו כ"בעל יכולת, מקובל מאוד על עמיתיו". במארס 1981 הועלה לדרגת סרן.

ביום כ"ח בתשרי תשמ"א (8.10.1980) היה יובל בטיסת אימונים במסוק, יחד עם נווט. הם המריאו בשעות הבוקר באזור מודיעין לתרגיל ניווט. כעשרים דקות אחרי שהמריאו נפל המסוק והתרסק סמוך למצפה מודיעין. יובל ואיש הצוות השני ניספו. בן 24 היה במותו.

הוא הובא למנוחות בחלקה הצבאית בבית-הקברות בתל-מונד. השאיר אחריו רעיה, בן, בת, הורים ואחות.

מפקד הבסיס שבו הדריך כתב במכתב תנחומים לאשתו: "רק מי שאיבד את הקרוב לו יודע כמה אכזריות הן המילים, ועד כמה אין ביכולתן להכיל את מה שמסתתר מאחוריהן: בעל, אב, שמחות ותקוות".

להוריו כתב מפקד הבסיס: "יובל, שהיה בן למשפחת חיל-האוויר, איננו אתנו, ומרגע זה ואילך אתם באים במקומו, לכאב, לצער".

מבנה התכנית

כל תלמיד מחוייב בשעות אישיות ובשעות קבוצתיות

שנתון שעות אישיות שעות קבוצתיות במסלול מצויינות
י׳
60
9
מעל 60 אישיות, מעל 9 קבוצתיות
י״א
30
26
60 אישיות, 26 קבוצתיות
י״ב
26
60 אישיות, 26 קבוצתי

מיומנויות המאה ה-21

מיומנויות המאה ה-21

מרכזות המקצוע: דבי זהבי, רותם גל

מקצוע "מיומנויות המאה ה – 21" הוא ייחודי בתיכון כצנלסון ונלמד בכל כיתות י' במסגרת השכלה כללית. המקצוע מאפשר להתנסות במיומנויות חשיבה וכישורים הנדרשים לתלמידים בעידן הדיגיטלי תוך כדי למידה חוויתית. הוא מחולק ליחידות לימוד לאורך השנה שכוללות מיומנויות חקר, שימושי מחשב מתקדמים, פרזנטציה וחינוך פיננסי.

ביחידת הלימוד "מיומנויות חקר" תלמידים מתנסים במיומנויות של חקר כמו חיפוש מקורות אקדמיים במאגרי מידע דיגיטליים, ניסוח שאלות חקר, היכרות עם טקסטים אקדמיים וכללים לכתיבה אקדמית שכולל רישום מקורות וביבליוגרפיה. 

יחידת הלימוד "חינוך פיננסי" עוסקת בנושאים כמו חיסכון, בנקים, פרסום וצריכה בגיל הנעורים ונלמדת באמצעות כלים חווייתיים. 

יחידת "בינה מלאכותית" אשר פותחה באופן ייחודי עוסקת בשימוש אחראי ואתי בכלי בינה מלאכותית.  

יחידת "שימושי מחשב מתקדמים" (כמו גוגלפורמס, אקסל והכנת מצגות) מלווים את התלמידים בעבודתם לאורך השנה.

הלמידה לאורך כל היחידות, מתמקדת בפיתוח מיומנויות נוספות כמו חשיבה ביקורתית, הסקת מסקנות ורפלקציה.  

אנו שמים דגש גם על מיומנויות "רכות" כמו עבודה שיתופית, עמידה בלוח זמנים, ויכולת לבחון תהליכי עבודה על-מנת להוביל את התלמידים ללמידה-עצמית ועצמאית.