דולב קידר

דולב קידר

בוגר מחזור מז  

  נולד   26.10.1976

  נפל  כ"ג בתמוז תשע"ד   21.07.2014

בן דרורית ואלי. דולב נולד בכפר סבא ביום ב' בחשוון תשל"ז (26.10.1976). ילד שני להוריו, אח של רותם ויוגב.

ביום 22.3.1995 התגייס דולב לצה"ל. הוא עבר קורס קצינים ובתום שירות החובה המשיך לשירות קבע בצבא. תפקידו האחרון היה מפקד גדוד בבה"ד 1, בית הספר לקצינים.
דולב גר במודיעין עם רעייתו מיכל וילדיהם: מאיה שנולדה ב-2005, אורי יליד 2008 וגיא, שנולד בשנת 2012.

בחודש יוני 2014 התגבר ירי רקטות מרצועת עזה לישראל, ובעקבות כך יצאה ישראל למבצע "צוק איתן" נגד החמאס באזור עזה. המבצע החל ב-8.7.2014 בהפצצות מהאוויר, וכעבור תשעה ימים החלה כניסה קרקעית של יחידות צבא לרצועת עזה לטפל במוקדי הירי ובמנהרות הטרור, משימות שבוצעו עד תום המבצע בסוף חודש אוגוסט.

סגן-אלוף דולב נפל בקרב במבצע "צוק איתן" ביום כ"ג בתמוז תשע"ד (21.7.2014). איתו נפלו סגן משנה יובל הימן, רב-סמל בכיר קסהון (דני) ביינסאין וסמל ראשון נדב גולדמכר.
ארבעת הנופלים צוינו לשבח על לחימתם. לדולב הוענק ציון לשבח של אלוף הפיקוד: "בתאריך 21.07.2014 סגן־אלוף דולב קידר ז"ל החליט לנסוע למקום לגביו הייתה התרעה על דמויות חשודות. סגן־אלוף דולב קידר ז"ל הורה לנהג רכבו לעקוף רכב שחבר אליהם. טיל נגד טנקים נורה לעבר רכבו ולאחריו נורה טיל נוסף. סגן־אלוף דולב קידר ז"ל ושניים מלוחמיו ירדו מהרכב ונהרגו תוך ניהול קרב עם חוליית המחבלים. כמו כן, נהרג באירוע נהג הרכב. במעשה זה מנע סגן־אלוף דולב קידר ז"ל פיגוע חבלני קשה בתושבי האזור".

דולב היה בן שלושים ושמונה בנפלו. הוא הובא למנוחת עולמים בחלקה הצבאית בבית העלמין במודיעין. הותיר אישה, בת ושני בנים, הורים ושני אחים.

צל"ש אלוף הפיקוד

בבוקר יום שני, כ"ג בתמוז התשע"ד (21 ביולי 2014), החל משעות הבוקר המוקדמות, הגיע לגורמי מודיעין מחטיבת "הגפן" מידע מודיעיני בדבר איתור תנועות חשודות במרחק של כמה מאות מטרים מערבית לעיר שדרות ובמרחק דומה צפונית לקיבוץ ניר עם. הודעה בדבר זיהוי דמויות חשודות הועברה לכל הכוחות בגזרה ובינהם לגדוד "גפן" – הגדוד האחראי על הגנת המרחב.

בשל הקרבה הגדולה לישובים שדרות וניר עם ובשל החשש מפני פגיעה בתושבי היישובים, החליט מפקד הגדוד, סגן-אלוף דולב קידר, זכרו לברכה, לנוע עם חבורת הפיקוד של הגדוד, להגיע למקום ולבחון אותו מקרוב. אל מפקד הגדוד הצטרף מפקד הפלוגה האחראי על הגזרה. כשהגיעו שני כלי הרכב אל מקום זיהוי המחבלים, נעצר רכב מפקד הפלוגה לתצפית כדי לבדוק את זהות הדמויות. סגן-אלוף דולב, זכרו לברכה, פעל מיד והורה לנהג רכבו לעקוף את רכב מפקד הפלוגה. באותו רגע נורה טיל נגד טנקים לעבר רכב מפקד הגדוד. סגן-אלוף דולב, זכרו לברכה, לוחם-קשר והגשש ירדו מהרכב וניהלו קרב עם המחבלים. סגן-אלוף דולב, זכרו לברכה, הסתער על המחבלים. בקרב זה נהרגו סגן-אלוף דולב, זכרו לברכה, וכל לוחמי חבורת הפיקוד של גדוד "גפן". כוחות רגלים, טנקים וכלי טיס של חיל האוויר ירו לעבר המחבלים והסתערו עליהם עד שהרגום. במעשה זה מנע סגן-אלוף דולב קידר, זכרו לברכה, פיגוע חבלני קשה בתושבי האזור.

סגן-אלוף דולב קידר זכרו לברכה, הראה במעשיו חתירה למגע קרבי עם האויב, כושר מנהיגות תחת אש ודבקות במשימה לאור המטרה, וכל זאת על מנת להגן על תושבי האזור.

מבנה התכנית

כל תלמיד מחוייב בשעות אישיות ובשעות קבוצתיות

שנתון שעות אישיות שעות קבוצתיות במסלול מצויינות
י׳
60
9
מעל 60 אישיות, מעל 9 קבוצתיות
י״א
30
26
60 אישיות, 26 קבוצתיות
י״ב
26
60 אישיות, 26 קבוצתי

מיומנויות המאה ה-21

מיומנויות המאה ה-21

מרכזות המקצוע: דבי זהבי, רותם גל

מקצוע "מיומנויות המאה ה – 21" הוא ייחודי בתיכון כצנלסון ונלמד בכל כיתות י' במסגרת השכלה כללית. המקצוע מאפשר להתנסות במיומנויות חשיבה וכישורים הנדרשים לתלמידים בעידן הדיגיטלי תוך כדי למידה חוויתית. הוא מחולק ליחידות לימוד לאורך השנה שכוללות מיומנויות חקר, שימושי מחשב מתקדמים, פרזנטציה וחינוך פיננסי.

ביחידת הלימוד "מיומנויות חקר" תלמידים מתנסים במיומנויות של חקר כמו חיפוש מקורות אקדמיים במאגרי מידע דיגיטליים, ניסוח שאלות חקר, היכרות עם טקסטים אקדמיים וכללים לכתיבה אקדמית שכולל רישום מקורות וביבליוגרפיה. 

יחידת הלימוד "חינוך פיננסי" עוסקת בנושאים כמו חיסכון, בנקים, פרסום וצריכה בגיל הנעורים ונלמדת באמצעות כלים חווייתיים. 

יחידת "בינה מלאכותית" אשר פותחה באופן ייחודי עוסקת בשימוש אחראי ואתי בכלי בינה מלאכותית.  

יחידת "שימושי מחשב מתקדמים" (כמו גוגלפורמס, אקסל והכנת מצגות) מלווים את התלמידים בעבודתם לאורך השנה.

הלמידה לאורך כל היחידות, מתמקדת בפיתוח מיומנויות נוספות כמו חשיבה ביקורתית, הסקת מסקנות ורפלקציה.  

אנו שמים דגש גם על מיומנויות "רכות" כמו עבודה שיתופית, עמידה בלוח זמנים, ויכולת לבחון תהליכי עבודה על-מנת להוביל את התלמידים ללמידה-עצמית ועצמאית.