השבוע שהיה בבית הספר 14-19.1.24

שתפו:

פעילויות ועשייה בבית החינוך (2)

הילה יקרה,

עוד שבוע גדוש בתכנים ובפעילויות עבר בבית החינוך שלנו.

ביום ראשון ציינו 100 ימים לתחילת המלחמה ולהימצאותם של 136 חטופים בשבי. התקיימו שיעורי חינוך בנושא הלחימה והחטופים, ונערך טקס מרגש במיוחד בהשתתפותם של תלמידים ומורים. בטקס הקריא טובי המנהל את שמות כל החטופים, התלמידה ניב דגן שרה את השיר שכתבה והלחינה בזמן המלחמה, זכרנו את בוגרינו יעל רוזמן ובן פישמן ז"ל שנרצחו במסיבה ואת רס"ן טל גרושקה ז"ל שנפל בקרב. בנוסף, צוות אנגלית שקיים שיעור בנושא החטופים הפריח עם התלמידים בלונים. רצ"ב תמונות מיום זה. 
כולנו תפילה לשלומם של החיילים ולחזרתם של החטופים אלינו במהרה. 

ביום ראשון בערב התקיים בבית הספר ערב חשיפת מגמות ייחודיות ומקצועות הרחבה לתלמידי כיתות ט' בעירנו. היה ערב מוצלח ועמוס מאוד בתלמידים ובהורים שבאו לשמוע על הנלמד ועל הנעשה במגמות ובמורחבים שלנו.

ביום שני התקיים ערב ג'אז של מגמת המוסיקה באודיטוריום ספיר. היה ערב מוסיקלי מצוין ומקסים של הרכבי רוק, פופ וג'אז, הרכב ווקאלי והביג בנד. רצ"ב תמונות.

ביום שלישי התקיים יום פיתוח מקצועי לצוות בית הספר. במסגרת היום המורים בין השאר השתתפו בסדנאות מרתקות מטעם "man&mind" בנושאים חשיבה יצירתית, מנהיגות אפקטיבית ועבודת צוות. היה יום מאוורר, פורה ומעשיר. רצ"ב תמונות.

ביום שלישי גם התקיים "צו 8 אזרחי", הפעם לשכבת י"ב שהתנדבה בבתי ספר יסודיים ובחטיבות הביניים ברחבי העיר, בקטיף תפוזים בעין החורש, באיסוף מוצרים בסופרים ובמועדון לאזרחים ותיקים. רצ"ב תמונות. 


היום, יום שישי, נפתח מחזור נוסף של תוכנית "ניצוצות" לתלמידי שכבת י'. 
כמו כן, התקיימה היום הרצאה לתלמידי פסיכולוגיה המגוללת את סיפורה המרתק של יהודית הרמן שחיה 12 שנים בכת גואל רצון.

נאחל לכולם סוף שבוע שקט ושבת שלום,

כצנלסון – כאן זה בית

כותבת: אורלי אשד

אחראית קשרי קהילה

מבנה התכנית

כל תלמיד מחוייב בשעות אישיות ובשעות קבוצתיות

שנתון שעות אישיות שעות קבוצתיות במסלול מצויינות
י׳
60
9
מעל 60 אישיות, מעל 9 קבוצתיות
י״א
30
26
60 אישיות, 26 קבוצתיות
י״ב
26
60 אישיות, 26 קבוצתי

מיומנויות המאה ה-21

מיומנויות המאה ה-21

מרכזות המקצוע: דבי זהבי, רותם גל

מקצוע "מיומנויות המאה ה – 21" הוא ייחודי בתיכון כצנלסון ונלמד בכל כיתות י' במסגרת השכלה כללית. המקצוע מאפשר להתנסות במיומנויות חשיבה וכישורים הנדרשים לתלמידים בעידן הדיגיטלי תוך כדי למידה חוויתית. הוא מחולק ליחידות לימוד לאורך השנה שכוללות מיומנויות חקר, שימושי מחשב מתקדמים, פרזנטציה וחינוך פיננסי.

ביחידת הלימוד "מיומנויות חקר" תלמידים מתנסים במיומנויות של חקר כמו חיפוש מקורות אקדמיים במאגרי מידע דיגיטליים, ניסוח שאלות חקר, היכרות עם טקסטים אקדמיים וכללים לכתיבה אקדמית שכולל רישום מקורות וביבליוגרפיה. 

יחידת הלימוד "חינוך פיננסי" עוסקת בנושאים כמו חיסכון, בנקים, פרסום וצריכה בגיל הנעורים ונלמדת באמצעות כלים חווייתיים. 

יחידת "בינה מלאכותית" אשר פותחה באופן ייחודי עוסקת בשימוש אחראי ואתי בכלי בינה מלאכותית.  

יחידת "שימושי מחשב מתקדמים" (כמו גוגלפורמס, אקסל והכנת מצגות) מלווים את התלמידים בעבודתם לאורך השנה.

הלמידה לאורך כל היחידות, מתמקדת בפיתוח מיומנויות נוספות כמו חשיבה ביקורתית, הסקת מסקנות ורפלקציה.  

אנו שמים דגש גם על מיומנויות "רכות" כמו עבודה שיתופית, עמידה בלוח זמנים, ויכולת לבחון תהליכי עבודה על-מנת להוביל את התלמידים ללמידה-עצמית ועצמאית.