השבועיים הראשונים של שנת תשפ"ה

שתפו:

פעילויות ועשייה בבית החינוך (12)

קהילה יקרה,

הסתיימו פחות משבועיים לתחילת שנת הלימודים, ובהם כבר התקיימו פעילויות שונות ואף מבחנים.

בשבוע שעבר נערכה סדנת "יהדות, זהות, לב" לתלמידי שכבת י"א. בסדנה התלמידים עסקו בשאלות, כגון: ממה מורכבת הזהות שלי, איך אני מגדיר את עצמי וכיצד הגדרות אלו משפיעות על החיים שלי. התלמידים דנו בשאלת הזהות הקולקטיבית של מדינת ישראל וביחס של כל אחד לזהות שלו ולמרכיבים שלה. רצ"ב תמונות מן הסדנה.

מגמת ביולוגיה בכל השכבות פתחה את השנה בהרצאה של נפתלי הילגר, צלם בנשיונל ג'יאוגרפיק. ההרצאה הייתה בנושא החשוב, ההתחממות הגלובלית בכדור הארץ ומעורבות האדם בטבע. ההרצאה היוותה פתיח לנושא האקולוגיה שהוא חלק מנושאי הליבה ונלמד בכל השכבות. ההרצאה הייתה מרתקת, מעשירה וממחישה מאוד את הנושא. התלמידים היו מרותקים, וכשהסתיימה ההרצאה, שאלו שאלות רבות. רצ"ב תמונות.

השבוע התקיים מבחן במתמטיקה לתלמידי שכבת י' ומבחן באנגלית לתלמידי שכבת י"א. הנכם מוזמנים לעקוב אחר לוח האירועים והמבחנים הנמצא באתר בית הספר. רצ"ב קישור לאתר: https://katzanelson.mashov.info/

אנו שמחים לבשר שהשבוע זכתה התלמידה אופק בירן מכיתה י"א1 באליפות העולם באקרובטיקה שנערכה בפורטוגל. היא ניצחה 48 צוותים מ32 מדינות! כולנו גאים בה ומאושרים בשבילה. רצ"ב תמונות.

סוף שבוע שקט ובשורות טובות,

כצנלסון – כאן זה בית

כותבת: אורלי אשד

אחראית קשרי קהילה

מבנה התכנית

כל תלמיד מחוייב בשעות אישיות ובשעות קבוצתיות

שנתון שעות אישיות שעות קבוצתיות במסלול מצויינות
י׳
60
9
מעל 60 אישיות, מעל 9 קבוצתיות
י״א
30
26
60 אישיות, 26 קבוצתיות
י״ב
26
60 אישיות, 26 קבוצתי

ניצוץ החקר

צוות מוביל: דבי זהבי, מרכזת, ד"ר עדי אהרון, רותם גל.

מורים בצוות בשנת תשפ"ב : אידו רונן, אסיה, אליאורה פרידמן, רן שטיין, רוני טוביאס, ליהי גולדשמיד, ענת רוזנווסר.

הקורס "ניצוץ החקר" ייחודי בכיתות י' בתיכון כצנלסון ונוצר כמענה לצורך בלימוד מיומנויות של המאה ה- 21 כבסיס להצלחה בלימודים התיכוניים והלאה.

סקרנות מובילה לחקר: תלמידים מתנסים בחוויית הסקרנות ובמיומנויות חקר סביב נושא מרכז (כמו חינוך פיננסי, מנהיגות, מגדר, אנרגיה, הבדלים בין דוריים, איכות הסביבה ועוד) שנבחר על ידי המורה המנחה את הקורס.

הבנת תהליך החקר מתחיל בשאילת שאלה ועובר דרך חיפוש מקורות אקדמיים ובחינתם לפי קריטריונים מדעיים, היכרות עם שיטות מחקר איכותניים וכמותיים ועד להתנסות בכתיבה אקדמית שמתבססת על הנלמד בשיעורי עברית (כתיבה ממזגת). אנו מדגישים גם מיומנויות "רכות" כמו עבודה שיתופית, פיתוח יכולת תכנון ועמידה בלוח זמנים, יכולת לבחון תהליכים באמצעות רפלקציה, משוב עמיתים והצגת תוצרים (עמידה בפני קהל) שמיועדים לפתח את התלמידים כלומדים עצמאיים.

הקורס הוא בסיס לבחירה של מגמות לימוד בכיתה י"א כולל אפשרות לכתיבת עבודת גמר ברמה של 5 יח"ל.