קהילה יקרה,
עוד שבוע גדוש בעשייה חלף, ואנו כבר חשים את רוח החג באוויר ומתקרבים בצעדי ענק לחגיגת פורים.
ביום ראשון התקיים יום ספורט מהנה לשכבת י'. שמחנו לראות את ההשתתפות הפעילה של תלמידינו, אשר הציגו הישגים מרשימים ושברו שיאים. צוות חינוך גופני השקיע מאמצים רבים בארגון ובניהול האירוע ותרם ליצירת אווירה ספורטיבית נפלאה. תודתנו נתונה גם למחנכי שכבת י' ולכל מי שלקח חלק. רצ"ב תמונות וסרטונים.
ביום שני תלמידי מורחב ביולוגיה בשכבת י"א יצאו דווקא בעונה זו, עונת הפריחה, לטייל בנאות קדומים כדי להכיר את פרחי ארץ ישראל, ללמוד עליהם ולהבין שבשיר השירים מופיעים הרבה מהם. התלמידים למדו את תפקיד הפרחים לצמח, את הקשר בין הפרח לפרי, מה מקור הביטוי פרי בטן והכירו מאיזה חלק עושים את הקטורת. הסיור היה חוויתי, מלמד ומעשיר. רצ"ב תמונות.
ביום שלישי בבוקר התקיים בבית ספרנו תרגיל רעידת אדמה, המהווה חלק משגרת התרגולים להתמודדות עם מצבי חירום. בשבוע הבא ביום ראשון ייערך תרגיל ירידה למקלטים ארצי.
כמו כן, ביום שלישי תלמידי ביוטכנולוגיה משכבת י' יצאו לסיור באוניברסיטת תל אביב. הסיור התחיל עם הרצאה על שיטת קריספר והשימושים שלה בהנדסה גנטית וריפוי גנטי לסרטן בעזרת תאי T מהונדסים. לאחר מכן התלמידים שמעו הרצאה בנושא DNA והשתתפו בפעילות מעבדה שבה הפיקו DNA. רצ"ב תמונות.
ביום רביעי תלמידי מגמת כימיה משכבה יא יצאו ליום עיון באוניברסיטת בר אילן. התלמידים שמעו הרצאה בנושא פולימרים ושימושיהם, התנסו במעבדות וחוו הדגמות של קסמי כימיה מפוצצים. היה מעניין ומעשיר. רצ"ב תמונות וסרטונים.
ביום רביעי יצאה שכבת י' להנפקת תעודות זהות במשרד הפנים. שכבת י' עוסקת השנה בנושא "להיות אזרח במדינת ישראל" כחלק משאלות של זהות ושייכות למדינת ישראל. בשיעורי החינוך מועברים על ידי מחנכי הכיתות מערכי שיעור בנושאים אלה. תלמידי השכבה קיבלו שירות מנציגי הלשכה, ויקבלו בהמשך דרך בית הספר את תעודות הזהות שלהם. בשעה טובה!
ביום חמישי יצאו תלמידי מורחב פיזיקה משכבות י"א ו-י"ב לסמינר בטכניון שבחיפה. התלמידים האזינו להרצאה של ד"ר אפרת סאבר באסטרופיזיקה, במסגרתה למדו כיצד חוקרים את החלל, מדוע השמש מאירה אך כדור הארץ לא, על מחזור החיים של כוכבים, על הדרכים לצפות בשביל החלב ועל מהותו של חור שחור. כמו כן, לאורך היום התנסו תלמידי המגמה במגוון ניסויים מעשיים: תלמידי שכבת י"ב התחלקו לשתי קבוצות מחקר- האחת התנסתה בניסוי תומסון לגילוי האלקטרון, והשנייה חקרה את הספקטרום של הגזים ומדדה את רמות האנרגיה באטום. במקביל, תלמידי שכבת י"א התעמקו בתחום האווירודינמיקה ומדדו את כוח הגרר הפועל על המטוסים. היה זה יום ייחודי ומעשיר שתרם להרחבת אופקיהם ולפיתוח כישוריהם המדעיים. רצ"ב תמונות.
ביום חמישי יצאו תלמידי מורחב תקשורת משכבות י"א וי"ב לסמינר בן יומיים במושב נורדיה. היום הראשון נפתח בהרצאה של ידין גלמן, שחקן קולנוע וטלוויזיה, ששיתף על על פציעתו הקשה ב-7 באוקטובר. בהמשך היום התנסו התלמידים במגוון סדנאות, כגון: פודקאסט, איפור אפקטים, מסך כחול ורחפנים. לסיכום היום הראשון, השתתפו תלמידי י"ב בתחרות פיצ'ינג נושאת פרסים. ביום השני צפו התלמידים בסרט "בנות כמונו", ולאחר מכן קיימו שיחה עם יוצרת הסרט. היו אלו יומיים גדושים בלמידה ובהנאה. רצ"ב תמונות.
נעדכן כי ביום שלישי הקרוב, ה-24.2, יתקיים יום פיתוח מקצועי לצוות בית הספר ויום למידה אסינכרוני עבור התלמידים אשר יקבלו מטלות במקצועות שונים על פי עדכון מן המחנכים ומנהלי השכבות.
נעדכן כי חגיגת פורים בבית הספר תיערך ביום ראשון ה1.3. חופשת פורים תחול בימים שלישי ורביעי 3-4.3 (יום שני ה-2.3 הוא יום תענית אסתר ויתקיימו לימודים סדירים בבית הספר).
אנו מזמינים אתכם לצפות במהדורה התשיעית שהפיקו תלמידינו המוכשרים במסגרת פרויקט "כצה ניוז". לצפייה בתכנים לחצו על הקישור המצורף: קישור לעיתון.
שבת שלום,
כצנלסון – כאן זה בית