קהילה יקרה,
למרות המציאות הביטחונית השבוע, ודווקא שבוע אחד לפני סיום הלימודים, האירועים בכצה התקיימו כמתוכנן.
בערב יום שלישי התקיימה מסיבת הסיום של מחזור ע"ט בהיכל התרבות של כפר סבא. זהו האירוע האחרון והרשמי של כיתות י"ב בבית הספר. לפני תחילת המסיבה התקיים מפגש מיוחד בכיתות של המחנכים עם התלמידים והוריהם לציון סיום הדרך שעברו יחד. לאחר מכן התקיימה המסיבה בהיכל התרבות. הייתה זו חגיגה מרגשת במיוחד של שכבת י"ב, ותודות לכל מי שנרתם ועזר להצלחת הערב. נאחל לבוגרינו הצלחה רבה בהמשך הדרך, ושנשמע מכם רק בשורות טובות. רצ"ב תמונות וסרטונים.
ביום רביעי יצאו חברי המשלחת לפולין לסיור הכנה במוזיאון יד מרדכי "משואה לתקומה". ביום זה התלמידים עברו סדנאות על הקמת הקיבוץ ועל בחירת שמו, שניתן לו על שם מנהיג מרד גטו ורשה, מרדכי אנילביץ'. כמו כן, במהלך היום המשלחת למדה על התהליכים שקרו באירופה, שהחלו עם עלייתו היטלר לשלטון בגרמניה, על ההשפעה הישירה על פולין הכבושה ועל יהדות פולין בכלל ובגטו ורשה בפרט. היה זה יום הדרכה מעשיר ומלמד.
היום, יום שישי, התקיים צהרי תזמורת ואלתור של מגמת מוזיקה. תלמידי מסלול הג'אז הופיעו מול מורים, תלמידים ובוחני הבגרות שלהם עם טריו ג'אז מקצועי. התלמידים ניגנו קטעים שבחרו באותו הרגע ואלתרו הרמוניות בחופשיות לפי המבנה והסגנון. כמו כן, תלמידי תזמור השמיעו עיבודים פרי עטם, ותלמידי מסלול ההקשה הופיעו עם הרכב הקשה אפרו קובני. נהננו מבוקר מוזיקלי מיוחד.
שבוע אחרון לשנת תשפ"ו לפנינו וכן אירועי סיום שנה.
שבת שלום ובשורות טובות,
כצנלסון – כאן זה בית